موتور برق چگونه کار می کند

موتور برق چگونه کار می کند؟


 

موتور برق یا به حالت معمول آن ژنراتور برق به وسیله ای اطلاق می شود که تولید انرژی الکتریکی (برق) مینماید. حال این انرژی بایستی به وسیله ی مولدی و با حرکت صورت گیرد. موتور در دستگاه موتور برق کار انجام مولد حرکتی را وظیفه دارد.

 

پس در حالت کلی می توان بیان کرد که موتور برق از دو پارتیشن ۱- موتور ۲- دستگاه تولید کننده ی برق (ژنراتور) به وجود آمده است . پس اسم های گوناگونی را می توان برای این دستگاه بیان کرد، مانند موتور برق، ژنراتور برق، موتور ژنراتور، ژنراتور بنزینی، ژنراتور دیزلی و …. که دقیقترین آن همان عبارت موتور برق است. خالی از لطف نیست که این کلمه به مولد های برق در اندازه های کوچک تا ۲۰ کیلو وات اطلاق می گردد و به دستگاه با اندازه ی بزرگتر که معمولاً با موتور های دیزلی فعالیت می کنند دیزل ژنراتور گفته می شود.

موتور برق یکی از دستگاههای تولید برق می باشد و از لحاظ عملکرد به مانند دستگاه دیزل ژنراتور می باشد ولی از لحاظ سایز و اندازه در اندازه ی خیلی کوچکتر از دیزل ژنراتور می باشد. شرکت ها و کارخانه های تولید دیزل ژنراتور برای اینکه به محصولات خود تنوع دهند و نیاز های تمامی مشتریان را بهبود بخشند و تحت پوشش قرار دهند موتور برق تولید می کنند. چون دیزل ژنراتور ها معمولاً در توان های بالایی می باشد و هزینه ی بالایی را نیز دارند به همین خاطر موتور برق همان وظیفه دیزل ژنراتور را انجام داده و در توان های یک کیلوات تا توان های 15 کیلو وات تولید می کنند. دستگاه موتور برق را شرکت های مختلفی در سراسر دنیا تولید می کنند چون اولاً باز ه ی مصرفی موتور برق بسیار بالا می باشد و مشتریان زمانی از موتور برق استفاده می کنند که سیم کشی شهری برای برق وجود نداشته باشد و از موتور برق برای تولید انرژی برق در باغ، کوه و غیره استفاده می کنند.