تفاوت موتور برق چهارزمانه و دوزمانه

موتور برق چهار زمانه


در این مقاله قصد داریم به تفاوت موتور برق های دو زمانه و چهار زمانه اشاره نماییم. موتور برق چهار زمانه که به اصطلاح 4 cycle نیز نامیده می شود، در این نوع از موتور برق ها مخزن روغن و بنزین جدا گانه می باشد، به عبارت ساده تر طرز کار موتور این موتور برق مانند موتور ماشین می باشد.

 

موتور برق دو زمانه

موتور برق دو زمانه یا به اصطلاح 2 cycle گفته می شود، در این نوع از موتور برق ها مخزن روغن و بنزینی مشترک می باشد، مشتری پس از خربداری موتور برق، باید داخل مخزن به نسبت مشخص شده درون کاتالوگ دستگاه روغن و بنزین ریخته و اقدام به راه اندازی موتور نماید، لازم به ذکر است که موتور برق های دو زمانه دارای مزایا و معایب خاص خود می باشند، به عنوان مثال از مزایای موتور برق دو زمانه می توانیم به کوچک بودن و کم وزن بودن موتور برق اشاره کنیم از دیگر مزایای موتور دو زمانه قدرت تولیدی بالاتر از موتور های چهر زمانه می باشد ، اما از معایبی که می توان به این نوع از موتور برق ها وارد کرد، دود بالای ناشی از سوختن روغن و طول عمر پایینتر موتور برق نسبت به نمونه مشابه چهار زمانه می باشد، در موتور برق های دو زمانه به دلیل نبود روغن روانکار، سایش موتور به سرعت انجام می شود.

موتور برق دو زمانه  دارای ۲ فرایند اصلی می باشد ۱- مکش سوخت به همراه انفجار یا احتراق سوخت ، ۲- تراکم سوخت به همراه خروج دود

 

موتورهای دو زمانه از سوپاپ استفاده نمی کنند که موجب ساده تر شدن ساختار این گونه از موتورها و کمتر شدن وزنشان می شود.
در موتورهای دو زمانه در هر بار چرخش میل لنگ، یک مرحله احتراق صورت میپذیرد. درحالیکه در موتورهای چهار زمانه با هر دو بار چرخش میلنگ، یک مرحله احتراق صورت میگیرد. این پدیده خود باعث افزایش توان به شکل چشمگیری می شود.
موتورهای دو زمانه می توانند در هر جهتی کار کنند که برای وسایلی نظیر اره برقی بسیار کارآمد خواهد بود. موتورهای چهار زمانه استاندارد ممکن است به واسطه جریان روغن که در آنها قرار دارد، تا زمانی که در جهت مناسب قرار نگیرند، به درستی کار نکنند.

 

تصویر متحرک موتور دو زمانه 

موتور برق چهار زمانه

موتور برق چهار زمانه که به اصطلاح 4 cycle نیز نامیده می شود، در این نوع از موتور برق ها مخزن روغن و بنزین جدا گانه می باشد، به عبارت ساده تر طرز کار موتور این موتور برق مانند موتور ماشین می باشد. موتور برق چهار زمانه مزایا و معایب خاص خود را دارد، از معایب این موتور برق ها می توان به وزن بالای دستگاه نسبت به نمونه ی دو زمانه اشاره کرد، از مزایای موتور برق چهار زمانه می توان به آلودگی کمتر، طول عمر بالا، به دلیل وجود روانکار سایش موتور، موتور برق پایینتر می رود.

موتورهای چهارزمانه خود گروهی از موتورهای احتراق داخلی هستند. موتورهای احتراق داخلی برای کار کردن به یک سری قطعات و سیستمها نیازمندند. نظیر سیستم سوخت رسانی ، بدنه موتور ، سیستم سوپاپ ها ، سیستم خنک کننده و ... لیکن موتورهای چهارزمانه دارای مکانسیم هایی می باشند که انجام چهار مرحله مکش ، تراکم ، توان و تخلیه را به صورت مجزا ممکن می سازد، در موتورهای دوزمانه مراحل مکش و توان و تخلیه و تراکم با هم انجام می شوند.

 

تصویر متحرک موتور چهار زمانه